четвер, 1 жовтня 2015 р.

Конспекти уроків з інформатики. 7 клас

Урок 1. Поштова служба Інтернету. Електронна скринька та електронне листування. Електронна адреса поштової скриньки. Створення електронної скриньки. Презентація до уроку №1 "Історія появи електронної пошти ".

Урок 3. Використання адресної книжки та списків розсилання. Етикет електронного листування. Правила безпечного користування електронною скринькою.

Урок 4. Практична робота №1. Електронне листування з використанням веб-інтерфейсу. Вкладені файли.

Урок 5.Поняття моделі. Поняття предметної галузі.

Урок 6.Типи моделей. Форми подання інформаційної моделі: опис, таблиця, формули, схеми та ін.Презентація до уроку №6

Урок 7.Етапи побудови інформаційної моделі. Побудова інформаційних моделей. Презентація до уроку №7.

Урок 8.Практична робота №2.Побудова інформаційних моделей в різних програмних середовищах.

Урок 9.Базові алгоритмічні структури. Презентація до уроку №9.

Урок 10.Алгоритми з повторенням. Складання та виконання алгоритмів з повторенням у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів.Презентація до уроку №10.

Урок 11. Практична робота №3. Складання та виконання алгоритмів з повторенням, у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів.Матеріали до ПР №3

Урок 12.Висловлювання. Істинні та хибні висловлювання. Умовне висловлювання «Якщо – то – інакше». Алгоритми з розгалуженням.Презентація до уроку №12

Урок 13.Складання та виконання алгоритмів з розгалуженням для виконавців у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів.

Урок 14.Практична робота №4. Складання та виконання алгоритмів з розгалуженням у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів.

Урок 15. Цикли з передумовою. Складання та виконання складних алгоритмів з розгалуженням для виконавців у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів.

Урок 16.Практична робота №5. Складання та виконання алгоритмів з повторенням і розгалуженням у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів.

Урок 18. Табличний процесор, його призначення. Об‘єкти електронної таблиці, їх властивості. Відкривання, перегляд і збереження електронної книги. Навігація по електронній таблиці. Матеріали до уроку №18

Урок 19.Типи даних: число, текст, формула. Уведення даних до комірок: текст, число. Редагування даних таблиці. Копіювання, переміщення й вилучення даних.

Урок 20.Формати даних: числовий, текстовий, формат дати. Форматування даних, комірок і діапазонів комірок.

Урок 26.Урок узагальнення та систематизації знань з теми «Табличний процесор».

Урок 27. Розв’язування компетентнісних задач з інформатики та географії. Матеріали до уроку 27

3 коментарі:

  1. Шановні відвідувачі блогу, залишайте, будь ласка, свої коментарі та побажання щодо розміщених матеріалів.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую авторові за цікаві матеріали! Чи можу я на власному блозі http://tabarchuk.blogspot.com/ зробити посилання на Ваші матеріали?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Звісно можете. Приємно, коли твоїми уроками користується ще хтось)

      Видалити