вівторок, 12 лютого 2019 р.

Лепбук з інформатики на тему "Інформація"

Лепбукінг популярний у всьому світі. Лепбук - нетривіальний спосіб засвоєння нових знань, систематизації та узагальнення вивченого матеріалу, елемент дослідницької роботи на уроках. Це створення інтерактивних тематичних папок, книг, аркушів-розгорток, плакатів із дверцятами, комірками та наклейками. Щоб заповнити такий документ (аркуш), учню потрібно виконати ряд цікавих завдань, вказівок, провести спостереження та зробити висновки.

Пропоную на уроках інформатики використовувати електронний лепбук - лепбук створений за допомогою Google Малюнків. Це інтерактивна сторінка, в структуру якої учні можуть вносити свої зміни та доповнення. Наприклад, заповнювати таблицю, будувати схему, пересувати картинки, креслити лінії, фігури, робити написи, графічно інтерпретувати дані, тощо. Документ дозволяє виконувати різні активні дії над ним.

За бажанням, такий електронник лист-лепбук можна надрукувати після заповнення, або перед виконанням завдань: тоді завдання потрібно виконати безпосередньо: відповіді вписати чи вклеїти.

Для того, щоб почати працювати з таким лепбуком, варто тільки пройти по посиланню, яке отримає учень від учителя.

За рахунок масштабування, розмір листа можна збільшувати, що забезпечить краще сприйняття інформації учням з вадами зору.

Інтерактивний лепбук з темою "Інформація. Інформаційні процеси" (5 клас) допоможе розібратися в теоретичному матеріалі і підготуватися до практичної роботи, спонукає до критичного мислення та творчого оволодіння знаннями.

1 коментар: