четвер, 30 квітня 2015 р.

"6W" або Купи слона

Минулого року ближче познайомилася з Технологією розвитку критичного мислення, а тепер пробую застосовути прийоми технології на уроках інформатики.

Натрапила на ще один цікавий прийом - "6W", від англ. Why - чому. Методичний прийом схожий на дитячу гру "Купи слона", суть якої в тому, щоб пропонувати купити слона: один каже: "Купи слона", а інший відповідає, що йому слон не потрібний. Перший відповідає: "Всі говорять, що не потрібний, а ти купи", і так продовжується до нескінченності.

Суть "6W" в тому, щоб ставити запитання «Навіщо?», «З якої причини?», "Де", іт.д.

Прийом «6W» дозволяє навчитися так сформулювати запитання, щоб визначити невідому, "темну" область у рамках ніби вже і вивченої, опрацьованої теми. Усі запитання і відповіді мають записуватися. Одна умова - відповіді не повинні повторюватися.

Іноді буває, що учні не можуть відповісти на запитання і роздратовано відповідають: «Чому-чому? ... А тому!». Для таких випадків є спеціальна рубрика «Тому!», куди записуються запитання, що викликають бажання відповісти різко. Ніби - дрібниця, але з її введенням спілкування між учнями стане проходити в більш доброзичливій атмосфері, а стопець «Тому» рідко коли заповнюється.

Як ви думаєте, з чим це пов'язано?

Немає коментарів:

Дописати коментар